Werkgelegenheid in de betonsector


04 jan 2022
Er staan heel wat vacatures open voor wie in de betonsector aan de slag wil. In deze blog gaan we dieper in op de mogelijkheden.

Werkgelegenheid in de betonsector

De Belgische economie zwengelt aan en dat is goed merkbaar aan de arbeidsmarkt. In de loop van 2021 daalde de werkloosheid en het aantal openstaande vacatures is nog altijd aan een opmars bezig. Dat is in de betonsector niet anders. Van dispatchers en laboranten tot betonmixerchauffeurs en betonpompbedienaars … Welk profiel je ook hebt, in de betonsector zijn er mooie opportuniteiten voor iedereen die aan de slag wil. In deze blog gaan we er dieper op in.

Centralist

Centralisten kan je zien als de productie-operators: ze bedienen de betoncentrale en leiden de dagelijkse werking zo in goede banen. Een grote portie stressbestendigheid en organisatorisch talent zijn daarvoor onontbeerlijk. In ruil daarvoor krijg je een ongelofelijk gevarieerd takenpakket en een grote dosis voldoening terug.

Betonmixerchauffeurs

Chauffeurs met een rijbewijs C of CE zijn onmisbaar voor de betonsector. Van betonmixers en vrachtwagens met kippers: de mogelijkheden zijn eindeloos. Als chauffeur heb je een grote verantwoordelijkheid om alle leveringen correct te laden en te lossen. Je komt op verschillende werven en bent een ambassadeur naar de aannemers toe. Je hebt ook veel contact met je collega’s op de werven, terwijl je toch regelmatig kan genieten van een rustige rit in je vrachtwagen.

Betonpompbedienaars

Om beton correct te storten is een pompbedienaar die over de nodige opleidingen beschikt essentieel. Naast een onberispelijke bediening van de pomp schenkt die ook de nodige aandacht aan de veiligheidsvoorschriften die gelden op de werf. Dit is de perfecte job voor wie graag correct werk aflevert en geen uitdaging uit de weg gaat.

Dispatchers

Al dat beton moet op het juiste moment op de correcte plaats raken. Daar zijn niet alleen chauffeurs en pompbedienaars voor nodig, ook de dienst dispatch draagt hier zijn steentje aan bij. Ben je een echte crack in planning en organisatie? Dan is een job als dispatcher echt iets voor jou.

Commerciële medewerkers

Ook voor commerciële profielen liggen er mooie opportuniteiten binnen de betonsector, zowel B2C als B2B. Meertaligheid kan hierbij zeker een plus zijn, een voorliefde voor beton is een absolute vereiste.

Mecaniciens

Al wie handen aan zijn lijf heeft, vindt zeker en vast een uitdagende job in onze sector. Als mecanicien help je er mee voor zorgen dat de betoncentrales op en top kunnen werken. Klinkt goed, toch?

Laboranten

Ook laboranten vinden makkelijk een uitdagende job in de betonsector. Zo staan ze bijvoorbeeld in voor de analyses bij kwaliteitscontroles. Daarnaast kunnen laboranten ook bijdragen aan de toekomst van beton door nieuwe samenstellingen en technieken te ontwikkelen. Beton is immers een product dat volop in ontwikkeling is, want de inzet op duurzaamheid wordt steeds groter. Als laborant zorg je dus niet alleen voor het beton van vandaag, maar ook zeker en vast voor dat van morgen.

Preventieadviseurs

Preventieadviseurs staan in voor de veiligheid in en rond de betoncentrale. Daarnaast bewaken ze de gezondheid en het algemene welzijn van alle werknemers. Dit is de ideale job voor wie zich echt wil inzetten voor anderen.

Administratief personeel

Als bediende met een voorliefde voor administratie vind je zeker en vast een plekje in de betonsector. De exacte invulling hangt af van centrale tot centrale of van onderneming tot onderneming. Dat een administratieve functie in onze sector heel wat uitdaging biedt, dat kunnen we alvast beloven! Zoals je ziet zijn de werk gerelateerde opportuniteiten binnen de betonsector eindeloos. Door in te zetten op een vlotte werking van onze sector, leggen we samen een stevige betonnen basis voor de generaties die volgen.

Fotos