Vrouwen van beton (2): het inspirerende verhaal van Cherrida Van Erp - betonpompiste


08 mrt 2024
In een wereld waar de betonsector nog steeds wordt gezien als een mannenbastion, zijn er vrouwen zoals Cherrida Van Erp die laten zien dat passie en doorzettingsvermogen geen grenzen kennen. Haar verhaal is niet alleen een bron van inspiratie, maar ook een bewijs dat verandering mogelijk is, ongeacht de sector.

Mermans Beton

Een onverwachte carrièreswitch

Cherrida's reis begon niet met een levenslange droom om in de bouw te werken, maar met een simpele vraag aan haar bedrijfsleider. Als moeder van drie kinderen werkte ze in de poetsbranche, een baan die haar in staat stelde om rond de schooltijden van haar kinderen te werken. Echter, het was haar nieuwsgierigheid en enthousiasme voor het besturen van een vrachtwagen die haar leven een nieuwe wending gaf.

Met de steun van haar werkgever, Mermans Beton uit Arendonk, en haar man, die zijn eigen carrière aanpaste om haar meer vrijheid te geven, behaalde Cherrida haar rijbewijs C en nam ze de uitdaging aan om achter het stuur van een betonpompmixer te kruipen bij Mermans Beton. Deze stap was niet alleen een verandering in haar professionele leven, maar ook een stap richting het doorbreken van stereotypen in de bouwsector.

De unieke combinatie van fysieke uitdaging en sociaal contact

Werken in de betonsector is niet alleen een fysieke uitdaging voor Cherrida, maar biedt haar ook de mogelijkheid om buiten te werken en in contact te komen met collega's en klanten. Deze combinatie maakt elke werkdag uniek en vervullend. Het is deze mix van fysieke arbeid en sociale interactie die haar werk zo aantrekkelijk maakt.

Acceptatie en waardering in een traditionele sector

De overstap werd door familie en vrienden positief ontvangen, wat bevestigde dat Cherrida de juiste keuze had gemaakt. Ze voelt zich geaccepteerd en gewaardeerd bij Mermans Beton, een bedrijf dat een ondersteunende werkcultuur biedt waar kansen voor groei en ontwikkeling volop aanwezig zijn. Dit is een belangrijk aspect, vooral in een sector die nog steeds als niet-traditioneel wordt beschouwd voor vrouwen.

Een rolmodel voor toekomstige generaties

Cherrida merkt op dat hoewel vrouwelijke betonmixerchauffeurs en -pompistes vrijwel onbestaande zijn, er een positieve verandering zichtbaar is. Steeds meer vrouwen kiezen voor beroepen in deze sector, mede dankzij rolmodellen zoals Cherrida zelf. Ze gelooft dat meer publiciteit rond vrouwelijke werknemers in de bouw meer vrouwen zal aanmoedigen om deze carrièrepaden te verkennen.

Balans tussen werk en privé

Naast haar baan vindt Cherrida tijd om te genieten van uitstapjes met haar gezin. Haar verhaal toont aan dat het mogelijk is om een balans te vinden tussen werk en privé, zelfs in een veeleisende en traditioneel door mannen gedomineerde sector.

Conclusie

Cherrida Van Erp is meer dan een betonpompiste; ze is een pionier, een inspiratiebron en een bewijs dat vrouwen krachtig zijn, ongeacht de sector waarin ze kiezen te werken. Haar verhaal is een bemoedigende herinnering dat met passie, doorzettingsvermogen en de juiste ondersteuning, vrouwen kunnen schitteren in elke rol die ze kiezen. 


Mermans Beton

Fotos