7 redenen om te kiezen voor stortklaar beton


04 mei 2021
Stortklaar beton is een nobel bouwmateriaal en kent talloze toepassingen. In deze blog vertellen we je waarom het materiaal de laatste jaren sterk aan terrein wint.

7 redenen om te kiezen voor stortklaar beton


Als architect, bouwheer of aannemer heb je bij elk project talrijke belangrijke beslissingen te nemen. Materiaalkeuze is daar één van. Zoek niet verder: stortklaar beton zal jou zeker niet teleurstellen. In dit artikel zoomen we in op maar liefst 7 belangrijke voordelen van stortklaar beton. Een tipje van de sluier: je hebt met geen enkel materiaal zoveel mogelijkheden!

De talrijke voordelen van stortklaar beton

Stortklaar beton is een veelzijdig materiaal dat oneindig veel toepassingen kent. We vinden het materiaal dagelijks terug in wegen, bruggen, ronde punten, woningen, voetbalstadia, nucleaire installaties … De lijst is eindeloos. Net zoals de voordelen, trouwens. We zetten de belangrijkste even op een rij:

1. Vormvrijheid Met stortklaar beton is elke vorm mogelijk. Dat biedt architecten een enorme creatieve vrijheid.

2. Kwaliteit verzekerd Elke betoncentrale heeftde nodige knowhow om stortklaar beton te produceren dat voldoet aan alle eisen, zowel wat stabiliteit en duurzaamheid als verwerking betreft. Kwaliteit gegarandeerd!

3. Eenvoudigere logistiek en planning op de werf Doordat het stortklaar beton in de betoncentrale wordt geproduceerd en naar de werf wordt gebracht op een afgesproken tijdstip, is er minder opslagplaats nodig op de werf en wordt ook de planning eenvoudiger.

4. Duurzaamheid voorop Stortklaar beton heeft een levensduur tot wel 100 jaar en kan nadien gerecycleerd worden in hoogwaardige toepassingen in constructies en wegen. Dankzij de thermische eigenschappen is het trouwens ook een populair materiaal voor passieve woningen.

5. Stimuleert de lokale economie Stortklaar beton kan je overal vinden en dus heel lokaal bestellen. Zo wordt het transport een stuk korter, de communicatie eenvoudiger en steun je de lokale economie.

6. Voor elke fase in het bouwproces Stortklaar beton is zo veelzijdig dat het, afhankelijk van de samenstelling, verschillende bestemmingen kan hebben. Denk maar aan funderingen, wanden, balken, kolommen, vloeren, waterdichte constructies, zichtbeton …

7. Budgetvriendelijk Stortklaar beton is nu eenmaal goedkoper dan andere bouwmaterialen. Een extra voordeel, toch?

Kies voor beton, kies voor lokaal

Wie kiest voor beton, kiest voor lokaal en dus voor een kleinere ecologische voetafdruk. Daar streven wij als federatie elke dag naar. Genoten van onze ode aan stortklaar beton? Neem contact met ons op als je meer wil weten over onze werking of vind hier een betoncentrale in de buurt.

Fotos