5 voordelen van gepolierd beton


18 feb 2022
Gepolierd beton is populairder dan ooit. Wil je meer weten over de voordelen van gepolierd beton? Je leest er alles over in deze blog.

5 voordelen van gepolierd beton


Wie er al eens een interieurmagazine op naslaat, heeft het ongetwijfeld al gemerkt: gepolierd beton is trendy. Niet enkel in grote magazijnen, winkelcentra en opslagruimtes oogt een betonnen vloer prachtig, ook particulieren opteren steeds vaker voor een industriële look in hun woning. Wil je meer weten over gepolierd beton? Of ben je nog op zoek naar redenen om te kiezen voor dit soort beton? Je leest er meer over in deze blog.

Wat is gepolierd beton?


Gepolierd beton is stortklaar beton dat na het verdichten behandeld wordt met een poliermachine. Deze techniek om beton glad te strijken werd oorspronkelijk enkel gebruikt voor industriële toepassingen, maar heeft intussen ook duidelijk de weg naar privéwoningen gevonden. Gepolierde betonvloeren zijn uiterst geschikt voor intensief gebruik en de toepassing komt dan ook vaak voor in grote loodsen, magazijnen of productiehallen. De minimumdikte van een gepolierde betonvloer is 10 cm. Gepolierd beton mag niet verward worden met gepolijst beton. Wanneer je een gepolierde betonvloer nadien nog gaat polijsten, bekom je een gepolijste betonvloer. Die ziet er dan gespikkeld uit en kan glad, mat of blinkend zijn.

Waarom kiezen voor gepolierd beton?


Prijs-kwaliteit

Een gepolierde betonvloer is goedkoop als de binnenruimtes groot genoeg zijn. Chape gieten? Dat is niet langer nodig, aangezien de betonvloer rechtstreeks op de welfsels of druklaag gestort kan worden. Bovendien is zo’n vloer geweldig sterk en kwalitatief hoogstaand. Dat komt goed van pas in ruimtes waar dagelijks heftrucks of andere zware machines opereren. Voor buitentoepassingen wordt de toplaag niet al te glad gemaakt, zodat de vloer ook slip-resistent is.

Zo goed als geen onderhoud

Een gepolierde vloer moet na plaatsing behandeld worden met een impregneermiddel. Op die manier heeft de vloer bijna geen onderhoud meer nodig en is hij veel minder gevoelig voor vlekken. Zo creëer je niet alleen een prachtige cleane look, het is ook uiterst hygiënisch.

Een duurzame keuze

De betonsector werkt hard aan manieren om beton almaar duurzamer te produceren. Daarnaast is de keuze voor gepolierd beton voor binnen- en buitentoepassingen erg toekomstgericht, aangezien dergelijk beton vijftig jaar of langer meegaat.

Een tijdloze look

Dankzij het tijdloze karakter van gepolierd beton, geniet je jarenlang van je vloer. Gepolierd beton heeft een reflecterend karakter en zo creëer je meer natuurlijk licht in je binnenruimte. Het spreekt voor zich dat dit een grote meerwaarde vormt voor iedereen die in een ruimte met een gepolierde betonvloer woont of werkt. Daarnaast is gepolierd beton in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wie een tegelvloer verkiest boven een effen vloer, bijvoorbeeld in kantoren, kan ook aan de slag met gepolierd beton. Er kunnen groeven in de vloer verwerkt worden, waardoor die haast niet te onderscheiden valt van een tegelvloer. Zo creëer je de look die je wil, aan een erg voordelige prijs.

Perfecte temperatuur

Een betonvloer zorgt voor minder temperatuurschommelingen in je ruimte. Beton slaat warmte en kou op een natuurlijke manier op. Ook vloerverwarming kan perfect geïntegreerd worden. Wil je meer weten over gepolierd beton? In deze technische voorlichting van het WTCB vind je meer info over ter plaatse gegoten betonvloeren voor binnentoepassingen. Wie op zoek is naar een professional voor een prachtig gepolierde betonvloer kan terecht bij een betonspecialist in de buurt.

Fotos