Laatste nieuws


De ingrediënten van kwalitatief beton

22 dec 2022
Naast een kwalitatieve betonmix, spelen ook andere elementen een belangrijke rol voor de creatie van hoogwaardig beton.

meer


Wat is de invloed van vorst op vers beton?

30 dec 2020
Minder dan 5°C kan al schadelijk zijn voor jong beton. Neem de juiste voorzorgsmaatregelen om vorstschade en scheuren te vermijden.

meer


Klaar voor de toekomst met het Vlaams Betonakkoord

23 nov 2022
Het Betonakkoord wil de betonsector in België verduurzamen

meer


Watertoevoegingen aan beton? Een slecht idee!

24 aug 2022
aan de slag met kwalitatief, duurzaam beton. De toevoeging van water is daarvoor een nefaste keuze.

meer


Overlijden Theo Servaes

09 aug 2022
Met grote verslagenheid en ontzettend veel droefheid melden wij U dat De Heer Theo Servaes op dinsdag 9 augustus ’22 plotseling uit ons midden is genomen.
Theo, reeds meer dan 35 jaar Secretaris bij Fedbeton, was, in de betonwereld en ver daarbuiten, een zeer gewaardeerd man, iemand waar je steeds kon op rekenen, iemand met grote kennis van zaken, maar ook een goede vriend van vele leden en andere collega’s.
Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, en naar iedereen die hem heeft mogen kennen.
Via deze link vindt u het overlijdensbericht.

Namens het Fedbeton-team.


Beton de oplossing tegen klimaatopwarming? Het is zo gek nog niet!

11 jul 2022
Beton heeft nog steeds een kwalijke reputatie. Onterecht weliswaar, want dit nobel materiaal heeft ook heel wat voordelen.

meer


Betonneren in zomer: een secuur werk

02 jun 2022
Warme temperaturen, wind en droogte zijn nefast voor een vlotte plaatsing van beton. Toch zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je kan nemen voor een optimaal resultaat.

meer


Hoe de vijf C’s ons op weg helpen naar een klimaatneutrale bouw

05 mei 2022
Circulariteit in de betonsector: FEBELCEM ontwierp een Cement & Beton roadmap voor de betonsector die tegen 2050 moet bijdragen aan een klimaatneutrale bouw

meer


Wat zijn de bestanddelen van beton?

24 apr 2022
Beton is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar uit wat bestaat dit nobel bouwmateriaal precies? Ontdek het in onze maandelijkse blog.

meer


5 voordelen van gepolierd beton

18 feb 2022
Gepolierd beton is populairder dan ooit. Wil je meer weten over de voordelen van gepolierd beton? Je leest er alles over in deze blog.

meer


Werkgelegenheid in de betonsector

04 jan 2022
Er staan heel wat vacatures open voor wie in de betonsector aan de slag wil. In deze blog gaan we dieper in op de mogelijkheden.

meer


7 tips bij het verdichten van betonspecie

04 dec 2021
Aan goed verdicht beton herken je de vakman. In deze blog geven we zeven praktische tips om het verdichten van betonspecie zo vlot mogelijk te laten verlopen.

meer


Stijgende prijzen in de bouwsector

12 nov 2021
Wie actief is in de bouwsector weet het al even: de materialen zijn schaarser dan ooit, en de prijzen zijn ongezien hoog. In deze blog gaan we daar dieper op in.

meer


Veiligheidsvoorschriften op de bouwplaats

19 okt 2021
Op elke bouwplaats gelden specifieke veiligheidsvoorschriften. Dit is ook het geval voor bouwplaatsen waar stortklaar beton geleverd en verwerkt wordt.

meer


Voorbereiding beton storten: een stappenplan

16 sep 2021
Voor je aan de slag gaat met het storten van beton, komt er wel wat voorbereiding aan te pas. Hier bieden we een handig overzicht van de verschillende stappen.

meer


Scheurvorming in beton

16 aug 2021
We onderscheiden minstens drie soorten scheuren in beton: plastische krimpscheuren, thermische krimpscheuren en zettingsscheuren. Wat veroorzaakt deze scheuren en hoe voorkom je ze?

meer


Circular Concrete: een positieve impact op het milieu

21 jun 2021
Het onderzoeksproject Circular Concrete denkt na over circulaire bouwtoepassingen. Wij zijn lid van de gebruikersgroep en bouwen mee aan het beton van de toekomst

meer


Werken met zichtbeton

01 jun 2021
Zichtbeton wordt steeds vaker gebruikt, voornamelijk bij nieuwbouwprojecten. Maar wat is zichtbeton nu eigenlijk precies? En wat zijn de voordelen en mogelijkheden? In deze blog geven we acht tips om aan de slag te gaan met zichtbeton.

meer


7 redenen om te kiezen voor stortklaar beton

04 mei 2021
Stortklaar beton is een nobel bouwmateriaal en kent talloze toepassingen. In deze blog vertellen we je waarom het materiaal de laatste jaren sterk aan terrein wint.

meer


Schade door dooizouten

12 mei 2021
Na de winterprik van begin februari 2021 werden door verscheidene leden diverse gevallen gerapporteerd waarbij het betonoppervlak van buitenverhardingen beschadigd bleek. Hierbij stelde men vast dat de toplaag plaatselijk (veelal boven een granulaatkorrel) loskwam, met typisch onderstaand schadebeeld tot gevolg.

meer


FEDBETON kiest een nieuwe Voorzitter

12 mei 2021
Ter gelegenheid van de Jaarlijkse Algemene Vergadering van 22 april ’21 heeft de Raad van Bestuur van FEDBETON De Heer Geert De Maeyer (Inter-Beton - CBR) tot Voorzitter van de Federatie voor Stortklaar Beton gekozen. Geert De Maeyer is geboren te Sint-Gillis-Waas in 1966 en is sinds 2015 werkzaam bij Inter-Beton; eerst als District Manager en sinds 2017 als General Manager.

meer


Vrouwen in de betonsector: inzichten van Marie-Sophie Foucart, betondirecteur van CCB Beton

02 apr 2021
Dat de betonsector gedomineerd wordt door mannen, is een understatement. Toch bekleden ook enkele vrouwen topfuncties in de sector, waaronder Marie-Sophie Foucart, directeur van de betondivisie van CCB - Cementir. Vanuit Fedbeton, stelden we haar enkele vragen over haar traject.

meer


Waarom en wanneer de reële druksterkte van beton bepalen?

11 mrt 2021
De druksterkte van beton in het werk moet aan een minimumcriterium voldoen. Bij twijfel kan de druksterkte in situ worden bepaald door bijv. een expert of het WTCB.

meer


CSC levert maatschappelijk verantwoord duurzaamheidslabel af

02 feb 2021
De Concrete Sustainability Council reikt het CSC-label uit in België. Ontdek welke rol Fedbeton hierin speelt en wat het CSC-label inhoudt.

meer


Betonschade: alkali-silicareactie herkennen en voorkomen

02 dec 2020
Beton krijgt veel te verduren. Zowel inwendig als uitwendig zijn er factoren die aantasting in de hand werken. Denk maar aan de ruwe weersomstandigheden, maar ook aan de inwerking van andere stoffen die chemische reacties uitlokken. De alkali-silicareactie (ASR) bijvoorbeeld is zo’n chemisch schademechanisme dat beton veel schade kan berokkenen. Scheuren en barsten zijn dan het ongewenste resultaat. Toch blijven we in de betonbranche niet zomaar toekijken en nemen de betonproducenten tal van maatregelen om de chemische reactie te voorkomen of zelfs uit te sluiten. De schade is immers onomkeerbaar.

meer


Een EPD voor de sector

01 dec 2022
Het is zover: onze sectorspecifieke EPD heeft het daglicht gezien ! FEDBETON zorgde voor het aanleveren van de input gegevens, VITO stond in voor de berekeningen en de verificatie van dit alles gebeurde door AIB Vinçotte.

meer


NEEN aan de watertoevoegingen – JA aan de kwaliteit en duurzaamheid!

03 okt 2018
FEDBETON heeft in samenwerking met de FABA, de Confederatie Bouw, het WTCB en de VZW BENOR, in een korte filmproductie duidelijk uiteengezet wat de gevaren zijn van een ongebreidelde toevoeging van water op de werf.

meer