Logo Fedbeton
Home Sitemap Print Members
divider
Links Version française
 
 
boxtopleft   boxtopright
boxtopleft boxtopright
 
 
boxtopleft   boxtopright
 
title-arrowMembers login
 

login :

pwd :

Paswoord vergeten ?

Nog geen lid of sponsor ? Vraag om gecontacteerd te worden!

 

10 augustus 2015

ShortFlash 2015/8 Password vergeten ?

Veilig werken op hoogte – wees ervan op de hoogte

Veilig werken op hoogte (en dat hoeft niet eens zo hoog te zijn) is en blijft een onderwerp dat systematisch onder de aandacht dient gebracht te worden van iedereen. Een val (of een sprong !!) van op een hoogte van 1 meter – en zelfs minder – kan al voor flinke kwetsuren en breuken zorgen. IEDEREEN weet dit; toch denkt IEDEREEN dat er hem/haar niets zal overkomen.

De praktijk van elke dag leert ons echter het tegenovergestelde. Het is geweten dat het niet toepassen van de driepuntsmethode bij het in- en uitstappen uit de vrachtwagen of het bestijgen of afdalen van een ladder op jaarbasis voor de meeste – gemakkelijk te voorkomen – ongevallen zorgt.

 

meer weten...

 

Opleidingen Betonmixer Chauffeur en Betonpomp Bedienaar

Samen met haar opleidingspartners – VDAB en FOREM – heeft FEDBETON de datums voor de opleidingen BMC en BPB kunnen vastleggen. Er zijn uiteraard aparte sessies voor deze beroepen die inhoudelijk toch in aanzienlijke mate van elkaar verschillen. De verschillende statuten worden ook niet gemengd; zo worden de arbeiders van het PC 124 Bouwbedrijf niet samen opgeleid met de zelfstandigen. De eersten schrijven trouwens in via het FVB (Fonds Vakopleiding Bouw – in de regio van de ligging van de maatschappelijke zetel van de firma) en de zelfstandigen bij FEDBETON.

Ook ligt het in de bedoeling om vanaf 2016 aan te vangen met het oproepen van de geattesteerden (anno 2005 tem. 2007) om een opfrissings- bijscholingscursus te volgen. Deze is dan verplicht te volgen indien ze de geldigheidsduur van hun attest met 5 jaren verlengd willen zien.

Met uitzondering van de datums voor deze opfrissingscursus zijn die van de traditionele opleidingssessies beschikbaar op de website van FEDBETON.

meer weten...

 

BETie en Beton Bewust

Vandaag de dag, maar reeds sinds enkele jaren inmiddels, heeft iedereen de mond vol van “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” – MVO. Dat gaat dan over aandacht voor duurzame ontwikkeling, aandacht voor het milieu (foot print), de veiligheid van het personeel, het respect van de klant en de leveranciers, enz…

BETie is een label dat het SNBPE in Frankrijk voor het stortklaar beton op punt heeft gezet. Het is namelijk het referentielabel in Frankrijk voor MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) in de sector van het SB. Het SNBPE heeft twee versies gemaakt ervan; één voor de leden van de federatie en één voor de klanten van de betonproducenten. Kortom zou men BETie kunnen omschrijven als een “milieubalans op maat” en de basis voor de EPD-fiches (Envrionmental Product Declaration)

meer weten...

 

Matexpo 2015

Matexpo is dé internationale vakbeurs bij uitstek voor machines en materieel voor de bouwnijverheid, de industrie en het milieu. De uitgelezen afspraak dus voor alle professionals uit de bouwsector en de industrie ! Matexpo vindt plaats in Kortrijk Xpo van 2 tot en met 6 september 2015.

Onze sponsor MAN is daar aanwezig en kijkt ernaar uit om iedereen uit de sector van het stortklaar beton daar te verwelkomen op zijn stand.

Ook onze sponsor AHS is aanwezig op deze Kortrijkse machinebeurs met een stand. Lees hieronder de mededeling van AHS.

meer weten...

 
     
Réservé aux membres Druk

Klik hier
als je ShortFlash niet langer wil ontvangen

Réservé aux membres Imprimer
Print
Federatie voor Stortklaar Beton • Lombardstraat 42 • 1000 Brussel • T +32 2 735 01 93 • info@fedbeton.be