Logo Fedbeton
Home Sitemap Print Members
divider
Links Version fran├žaise
 
 
boxtopleft   boxtopright
boxtopleft boxtopright
 
 
boxtopleft   boxtopright
 
title-arrowMembers login
 

login :

pwd :

Paswoord vergeten ?

Nog geen lid of sponsor ? Vraag om gecontacteerd te worden!

 

Stroomonderbreking : doemscenario of overdreven paniek ?

Moeten we echt bevreesd zijn voor stroomonderbrekingen ? Daarover is alles al gezegd en geschreven; dat gaan we hier niet herhalen.

Het enige waar wij onze leden willen op wijzen is dat er in theorie zch wel degelijk een probleem zou kunnen voordoen.

Een aantal handige tips vindt U op onderstaande website en zijn diverse pagina’s. Lees ze aandachtig en licht ook uw medewerkers in – ze zullen het appreciëren.

Evalueer vooral wat een dergelijke onderbreking zou kunnen betekenen voor uw bedrijf en de productie. De machines (grote en kleine) die daardoor zouden tot stilstand komen zouden ernstig beschadigd kunnen geraken door bv. het beton dat verhardt. Dit in gedachten hebbende moeten we alles in het werk stellen om te voorkomen dat – voor zover het zo’n vaart zal lopen - de menger met een borstel in de hand in een volledig donker lokaal zou moeten gereinigd worden. Het belangrijkste op dat ogenblik zou zijn dat men er ook 100 % zeker van is dat de menger wel degelijk stilstaat omwille van de zelf doorgevoerde vakkundige vergrendeling en niet als gevolg van de stroomonderbreking op het net.

Quid het alarmsysteem, de automatische poort aan de ingang van het terrein, de computers en het backup systeem ervan dat misschien in een geaclimatiseerde ruimte is ondergebracht, de prikklok, alle toestellen en machines die op het net aangesloten blijven en die automatisch opstarten vanaf een bepaald uur, de deuren die enkel opengaan mits bediening met een badge en die dus van electriciteit moeten voorzien zijn misschien, de vochtige ruimtes voor de opslag van monsters, ....enz.

Redenen genoeg dus om de zaak even grondig door te lichten, alles goed kaart te brengen en onaangename verrassingen te voorkomen., voor zover uw bedrijf of uitbating zich in een zone bevindt die zou kunnen getroffen worden door een afkoppeling.

Lees hier het artikel van de Confederatie Bouw

http://offon.be/nl
http://offon.be/nl/ik-zoek-info/checklist-om-je-voor-te-bereiden-op-een-stroomonderbreking
http://offon.be/nl/ik-zoek-info/zal-de-stroom-onderbroken-worden-in-mijn-straat
http://offon.be/nl/ik-doe-mee/op-het-werk
http://offon.be/nl/ik-doe-mee/thuis
 

Als de elektriciteit uitvalt.pdf


Print
Federatie voor Stortklaar Beton • Lombardstraat 42 • 1000 Brussel • T +32 2 735 01 93 • info@fedbeton.be