Logo Fedbeton
Home Sitemap Print Members
divider
Links Version française
 
 
boxtopleft   boxtopright
boxtopleft boxtopright
 
 
boxtopleft   boxtopright
 
title-arrowMembers login
 

login :

pwd :

Paswoord vergeten ?

Nog geen lid of sponsor ? Vraag om gecontacteerd te worden!

 

Samenwerkingsovereenkomst fraude ondertekend

Op 22 juni 2012 werd een partnerschapsovereenkomst gesloten om de sociale fraude en de illegale arbeid in het bouwbedrijf te bestrijden. Deze overeenkomst is het resultaat van overleg tussen de FOD Sociale Zekerheid, de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, de RVA en de RSZ, de Syndicaten en de werkgeversorganisaties uit de bouw.

Het akkoord heeft tot doel te voorkomen dat er sociale fraude kan gepleegd worden. Een belangrijk wapen is de uitwisseling van inlichtingen over de fraude en een betere bestrijding van de deloyale concurrentie.

Er wordt veel van deze overeenkomst verwacht want ze draagt ook de handtekening van Minister van Werk (Monica De Coninck), de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid (Laurette Onkelinx) en de de Staatssecretaris voor de Bestrijding van de sociale en fiscale fraude (John Crombez).

Voor de regering Di Rupo is de strijd tegen de sociale fraude één van de prioriteiten en begroot op die wijze een bonus voor de Staatskas van zowat 100 miljoen euro te kunnen incasseren.

Print
Federatie voor Stortklaar Beton • Lombardstraat 42 • 1000 Brussel • T +32 2 735 01 93 • info@fedbeton.be