Logo Fedbeton
Home Sitemap Print Members
divider
Links Version française
 
 
boxtopleft   boxtopright
boxtopleft boxtopright
 
 
boxtopleft   boxtopright
 
title-arrowMembers login
 

login :

pwd :

Paswoord vergeten ?

Nog geen lid of sponsor ? Vraag om gecontacteerd te worden!

 

Veilig werken op hoogte – wees ervan op de hoogte

Veilig werken op hoogte (en dat hoeft niet eens zo hoog te zijn) is en blijft een onderwerp dat systematisch onder de aandacht dient gebracht te worden van iedereen. Een val (of een sprong !!) van op een hoogte van 1 meter – en zelfs minder – kan al voor flinke kwetsuren en breuken zorgen. IEDEREEN weet dit; toch denkt IEDEREEN dat er hem/haar niets zal overkomen.

De praktijk van elke dag leert ons echter het tegenovergestelde. Het is geweten dat het niet toepassen van de driepuntsmethode bij het in- en uitstappen uit de vrachtwagen of het bestijgen of afdalen van een ladder op jaarbasis voor de meeste – gemakkelijk te voorkomen – ongevallen zorgt.

25 % van alle dodelijke ongevallen gebeuren in het Bouwbedrijf. Circa 20 % van alle ongevallen in het Bouwbedrijf hebben te maken met een val.

Sommige beroepen (bv. dakwerken; op- en afbouw van steigers, gevelreiniging, onderhoudswerken allerlei) hebben uiteraard te kampen met veel ernstigere gevolgen bij een val; zware trauma’s met maandenlange revalidatie en werkonbekwaamheid zijn daar de te betreuren consequenties. En soms is er nog veel erger te verwerken voor de familie en de collega’s !

Het NAVB Constructiv lanceert daarom in het najaar een specifieke preventiecampagne. Op 1 september aanstaande wordt ze ter gelegenheid van MATEXPO 2015 opgestart en vangt de preventiegolf aan.

Er is reeds veel documentatie over het onderwerp beschikbaar op de website van het NAVB Constructiv.

Print
Federatie voor Stortklaar Beton • Lombardstraat 42 • 1000 Brussel • T +32 2 735 01 93 • info@fedbeton.be