Logo Fedbeton
Home Sitemap Print Members
divider
Links Version fran├žaise
 
 
boxtopleft   boxtopright
boxtopleft boxtopright
 
 
boxtopleft   boxtopright
 
title-arrowMembers login
 

login :

pwd :

Paswoord vergeten ?

Nog geen lid of sponsor ? Vraag om gecontacteerd te worden!

 

Betonpompen van de firma J.M. Bombas Hormignon

Op 9 september 2014 meldde FEDBETON – te goeder trouw - via e-mail dat het Ministerieel Besluit van 7 juli 2014 verbood om de betonpmpen JMBH61 van de firma J.M. Bombas Hormignon uit Spanje op de markt te brengen en dat deze machines eveneens uit de handel moesten worden genomen.

Blijkbaar hebben een aantal actoren in de sector – net zoals wij trouwens - daar uit opgemaakt dat alle betonpompen van dat type en die fabrikant, en dus ook diegenen die reeds in België in gebruik waren, door die tekst ook gevat werden.

De firma Yvaga (François Van Gaeveren), lid van FEDBETON, stelde die misvatting vast bij haar klanten in de sector en werd dus ten onrechte getroffen door de verkeerde interpretaties van de wettekst. Een wettekst dit naar ons oordeel wel iets completer en duidelijker in die zin had mogen zijn.

In zijn schrijven van 19 maart 2015 verduidelijkt De Heer Geert De Poorter, Directeur Generaal FOD Economie, inderdaad dat het Ministerieel Besluit niet stelt dat de in gebruik zijnde betonpompen van dat type niet langer zouden mogen functioneren.

Lees hier het M.B. van 7 juli 2014, het schrijven van de FOD Economie alsook het verslag dat het Controle Organisme OBC opmaakte over de betonpomp van Yvaga.

 

Betonpompen J M Bombas Hormignon.pdf


Print
Federatie voor Stortklaar Beton • Lombardstraat 42 • 1000 Brussel • T +32 2 735 01 93 • info@fedbeton.be