Logo Fedbeton
Home Sitemap Print Members
divider
Links Version française
 
 
 
title-arrowMembers login
 

login :

pwd :

Paswoord vergeten ?

Nog geen lid of sponsor ? Vraag om gecontacteerd te worden!

 

Statistieken 1ste semester 2009 van de sector van het stortklaar beton : Aanzienlijke daling van de volumes

De Federatie voor Stortklaar Beton (ex.-F.S.B.P) zal voortaan FedBeton heten. FedBeton vertegenwoordigt de ondernemingen van de industrie van de productie, het vervoer en het pompen van het stortklaar beton (SB). Ter gelegenheid van de aankondiging van haar nieuwe benaming, publiceert ze haar statistieken voor het 1ste semester 2009.  FedBeton herinnert eraan dat, niettegenstaande de huidige crisis en de terugval van de resultaten, haar leden zich ertoe verbinden om absoluut de kwaliteit van hun producten en eraan gekoppelde diensten te willen handhaven.

De sector van het stortklaar beton (SB) omvat in België zowat 270 betoncentrales voor om en bij de 160 ondernemingen. Hij produceert jaarlijks ongeveer 12 miljoen kubieke meter beton – 11,8 miljoen m³ in 2008, of 1,13 m³ stortklaar beton per inwoner. Hij stelt rechtstreeks circa 4000 personen te werk. Meer dan 2200 betonmixers en bijna 300 betonpompen leveren dagelijks beton aan de 215 000 arbeiders van het Bouwbedrijf die het stortklaar beton plaatsen.

In het 1ste semester van 2009, heeft de sector van het SB te maken gehad met een daling van de productie van 15,17 % in vergelijking tot 2008 – zie bijlagen. Deze belangrijke daling van de activiteit valt samen met een ongeëvenaarde druk op de prijzen. FedBeton verwacht een daling van het zakencijfer van de sector van om en bij de 20 % in vergelijking tot 2008 (760 miljoen euro). De sector is bezorgd voor de mogelijke gevolgen van deze situatie op het sociaal vlak en stelt alles in het werk opdat de hoogste criteria van kwaliteit en diensten worden gehandhaafd.

Ter gelegenheid van zijn lancering, zet FedBeton eveneens zijn nieuwe brochure “Hoe beton voorschrijven ?” on line. FedBeton wil op deze manier haar klanten (de aannemers, architecten, studiebureaus) (her)sensibiliseren voor de technische beperkingen en specificiteiten gekoppeld aan de keuze van een beton.

Contact : Luc Hens

Federatie voor Stortklaar Beton • Lombardstraat 42 • 1000 Brussel • T +32 2 735 01 93 • info@fedbeton.be