Logo Fedbeton
Home Sitemap Print Members
divider
Links Version française
 
 
 
title-arrowMembers login
 

login :

pwd :

Paswoord vergeten ?

Nog geen lid of sponsor ? Vraag om gecontacteerd te worden!

 

Dossier Statistieken

De sector van het stortklaar beton (SB) omvat in België zowat 270 betoncentrales voor ongeveer 160 ondernemingen. In 2009 werden circa 10 442 000 miljoen kubieke meter beton geprodu-ceerd hetgeen overeenstemt met een daling van 11,50 % in vergelijking tot 2008. Hij genereert een directe tewerkstelling van om en bij de 4 000 personen. Meer dan 2200 betonmixers en zowat 300 betonpompen leveren dagelijks beton aan de 215 000 arbeiders van het Bouwbedrijf die het stortklaar beton plaatsen.

Iedere maand geven de leden van FedBeton via een programma voor het verzamelen van statistische gegevens de (onder de centrale) afgehaalde en (op de werf) geleverde volumes op.

Dit programma wordt aan een jaarlijkse audit van een Bedrijfsrevisor onderworpen die nagaat of het programma beantwoordt aan het geheel van de regels inzake vertrouwelijkheid ten gevolge van het concurrentierecht.

De conventie tussen de Federatie, de Bedrijfsrevisor en de IT-leverancier van het programma in kwestie garandeert aldus dat geen enkel lid, noch de Federatie, op geen enkele wijze toegang kunnen hebben tot individualiseerbare gegevens van een ander lid.  De deelname aan het programma houdt voor de deelnemers in dat zij deze regels volgen.

De verzamelde geconsolideerde gegevens worden 2 maal per jaar gepubliceerd in een communiqué dat aldus de grote tendensen van de sector weergeeft.

Federatie voor Stortklaar Beton • Lombardstraat 42 • 1000 Brussel • T +32 2 735 01 93 • info@fedbeton.be