Logo Fedbeton
Home Sitemap Members
divider
Links Version française
 
 
Members
title-arrowMembers login
 

login :

pwd :

Paswoord vergeten ?

Nog geen lid of sponsor ? Vraag om gecontacteerd te worden!

 
 
 
 
 

FedBeton, de Federatie met passie voor Stortklaar Beton…

FedBeton, de Federatie voor Stortklaar Beton, vertegenwoordigt de ondernemingen van de industrie van de productie, het vervoer en het pompen van stortklaar beton.

De sector van het stortklaar beton (SB) omvat in België om en bij de 270 betoncentrales voor bijna 160 ondernemingen. Hij produceert jaarlijks ongeveer 12 miljoen kubieke meter beton, zijnde 1,13 m³ stortklaar beton per inwoner en verbruikt zo meer dan 55 % van het in België op de markt gebrachte cement. Hij stelt rechtstreeks meer dan 4000 personen tewerk. Meer dan 2200 betonmixers en ongeveer 300 betonpompen beleveren dagelijks de 215 000 bouwvakkers die het stortklaar beton in België plaatsen.

Stortklaar beton bestaat er ondertussen in verschillende tinten, vormen en kleuren. Het heeft een vaste plaats in ons leven verworven : in de verkeersaders ((snel)wegen, bruggen, spoorwegen, havens, waterwegen, stoepen, ronde punten,…), in onze huizen (funderingen, gepolierde betonvloeren, muren in zichtbeton,…), in de werken van burgerlijke bouwkunde (voetbalstadiums, bibliotheken, crematoria, nucleaire installaties, enz.)…er bevindt zich steeds beton in onze omgeving : funderingsbeton, gehamerd beton, gepikeerd beton, gepolierd beton, geslepen beton, geribbeld beton, geprint beton, gekleurd beton, geprojecteerd beton, zichtbeton, ruw ontkist beton,…in geprefabriceerde blokken, in vloeren, gewapend beton, met vezels versterkt beton, verdicht beton, voorgespannen beton, zelfverdichtend beton, zelfnivellerend beton, hogesterkte beton,…zijn toepassingen zijn legio, zijn mogelijkheden onbeperkt….

FedBeton profileert zich zo in België als het referentiecentrum voor het stortklaar beton in al zijn toepassingen, gaande van de plaatsing van een gewapend beton door een professional tot een eenvoudige prijsaanvraag van een particulier voor een gepolierd beton, over de diverse sterkte-, vloeibaarheid-, en blootstellingsklasen van het beton heen...De Federatie is ook absolute voorstander van kwaliteitsbeton en zet dit kracht bij via de promotie van het BENOR Merk. FedBeton promoot het beton tenslotte ook als onvermijdbaar materiaal voor het uitvoeren van projecten voor woongelegenheden met een “laag energieverbruik” en/of “passiefhuizen in beton”. FedBeton doet die genrieke promotie-van het beton naar het groot publiek en de particulier toe via haar promotieplatform : infobeton.be.

title-arrowActualiteit   title-arrowPersberichten
 
20/01/2016   Kilometertaks
12/02/2015   Vacatures en kandidaturen
25/03/2014   Betonpompen – onderhoud en certificatie SIGMACERT
 
23/08/2016   FEDBETON, de Belgische Federatie voor stortklaar beton heeft een nieuwe directeur.
26/04/2013   FedBeton ondervindt zware hinder van de aanslepende blokkades van de binnenschippers.
title-arrowAgenda
 
More     
Federatie voor Stortklaar Beton • Lombardstraat 42 • 1000 Brussel • T +32 2 735 01 93 • info@fedbeton.be